Selecteer een pagina

Wat zijn de mogelijkheden?

Teelakker of recreatie-eiland huren?

Stukje historie

De Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer (DGA) heeft door nalatenschappen in de 18e en 19 eeuw verschillende percelen land op de Westeinderplassen in het bezit gekregen. Uit respect voor de schenkers destijds worden deze percelen beheert door de eilandencommissie van de (DGA). Dit zijn vrijwilligers die bekend zijn met “hoe het werkt’ op de Westeinderplassen. Zo zijn zij eigenlijk het ‘uitvoerend orgaan’ van de DGA. Zij hebben contact met andere partijen die werkzaam zijn in het gebied zoals bijvoorbeeld: de Gemeente Aalsmeer, Stichting de Bovenlanden en verschillende waterwerkers en hoveniers.

Wat zijn de mogelijkheden als het gaat om verhuur?

Er worden door de eilandencommissie van de DGA zowel teelakkers als recreatiepercelen verhuurd. Dit gaat middels een huurcontract voor meerdere jaren. Dus het huren van een eiland voor bijv. een weekend of een week, dat kan niet. Daar zijn andere partijen voor, u kunt bijvoorbeeld terecht bij de Westeinder Rondvaart in Aalsmeer, die kunnen bij een feestje of iets dergelijks ook gelijk het vervoer van uw gasten verzorgen.

Eiland Huren - Logo

De regels van Eiland Huren

Even in het kort, wat mag er wel en wat mag er niet.

De DGA is verantwoordelijk voor de beschoeiingen. Maar de aanlegplaats en steigers zijn dan weer voor uw rekening.

Verder dient u zich te houden aan de regels in het gebied. Geen versterkte muziek en alle rommel gaat weer mee naar huis. Meer daarvan is te lezen op de website van de Gemeente Aalsmeer.

Kortom er mag veel wel en ook een aantal zaken niet. Informatie hierover kunt u inwinnen door ons via het contactformulier een bericht te sturen.

Dit mag wel:

  • U mag recreëren op het eiland en ook overnachten in bijv. een tent of uw eigen boot.
  • U mag op het eiland tuinieren en het aanpassen naar uw wensen. Het onderhoud van struiken en bomen is tevens voor u.
  • Onder bepaalde omstandigheden is het toegestaan een zogenaamde ‘schuilhut’ te plaatsen

Dit is niet toegestaan:

  • Wonen of een  permanent verblijf hebben.
  • Een vaartuig permanent afmeren aan uw perceel.
  • Versterkte muziek.
  • Rommel/afval achterlaten op het eiland.